Nu står han där i stallet!

Nu är Bandit äntligen hemma och står i stallet! Han står på boxvila fram till nästa vecka iaf, han ska få medecin två gr om dagen så det kommer bli lite tight att hinna till stallet innan skolan men det får helt enkelt gå, jag är bara glad att han är hemma och inte 2h bort! ♥
Bild från bilen! Lille bubbi som står i transporten



Imorgon!

Imorgon ska jag träna för Sandra Gustafsson, som faktiskt blev årets komet! C:
- Jag är lite nervös faktiskt. Haha :)





Bandit is coming home!

Åker och hämtar min lilla ponny idag! Uppdaterar när han är hemma♥



Tråkig dag!

Var uppe i stallet för en stund sedan. När jag red fokuserade jag bara på min sits. Har lite problem att sitta ner i traven på honom och i galoppen spänner jag mig ofta vilket gör det svrare att följa med i hans rörelser. 
Kunde i slutet av lektionen fortfarande inte sitta ner i traven ordentligt men annars gick det jättebra, jag slappnade av och det gjorde Azzim med.

Jag hade inget att göra i morse så jag satte ihop en outfit, (:


tävlingsoutfit - hoppning. Tränset på bild ska vara i svart.






Fick rida lite idag!

Isag i stallet fick jag prova att rida Oskar! Det var jätte roligt att rida lite storhäst och han var verkligen rolig att rida! Han var väldigt mjuk och fin men något seg i galoppen men det var nog lite för jag är van att sitta på en häst som man inte behöver driva så mycket framåt! :) men oskar han var rolig han. Och på fredag ska jag rida han igen så då ska jag se om någon kan följa med och fota så lägger jag säkert upp lite bilder!

denna sommaren har jag ridit denna vita saken också! :D lilla Lina


Två tårtor..

Blev så att rebecca fäljde med mig till Azzim och hon skulle longera mig lite så jag kunde träna på min sits. Precis när vi tagit bort stigbyglarna och tyglarna så drar Azzim iväg och jag flyger av C: 
Sedan byter vi ände av paddocken eftersom han oft blir rädd i de hörnet han drog iväg. Då gick det jättebra. Tänkte att nu rider jag lite själv.
Så jag tar tyglarna igen och det första han gör efter att jag börjat är att börja bocka hejvilt och jag flyger av igen!
Väntar på att blåmärkerna ska komma fram (A)

På torsdag nästa vecka ska jag kanske träna för Sandra Gustafsson, årets komet C:


Cecilia drar till stallet!

Nu ska jag till stallet och rida Azzim, eller vet inte om jag rider men något gör jag. Efter det ska jag till min kompis stall och umgås med henne. 
Uppdaterar sedan! :)

Ändrade planer. Istället blir det så att typ vid 2 så ska jag upp till min kompis stall och umgås med henne och hjälper och mocka osv. Sedan följer hon med mig till Azzim, Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på med honom idag men kanske bli longerad barbacka? - Har verkligen problem att sitta ner i traven och galoppen på honom - jag är van vid storhäst och han har ju så korta steg (A)

Glöm inte blogresponse!
Är hon inte sjukt söt? , haha ^^


Paulina drar till skolan!

Nu åker jag till skolan seee yahh!


egi pic ajjabajja...


Innan skolan

Jag börjar inte skolan förens klockan 11:40 idag vilket gör att jag kan passa på att blogga lite innan!
Efter skolan idag händer det inte så mycket skulle jag tro men jag måste åka ner till stallet. Jag var inte där igår och jag fick världens ångest,haha! Ska även försöka få med mig mamma och pappa så vi kan åka och köpa det där jävla fodret någon dag, det har lixom inte blivit av och jag har sagt att jag ska åka och köpa det i snart 2veckor tror jag. jaja..


Vad vill ni läsa om här på bloggen? :)


~ Blogresponse

Nu har vi uppdaterad bloggen och lagt till Blogresponse, vilket innebär att du kan fråga oss vad som helst och vi lovar er att vi kommer svara på alla frågor.

I menyn här till höger ser ni blogresponse rutan, den går inte att missa ;3

Vill ni skicka en fråga till en speciell person skriv då namnet på den av oss frågan är riktad mot, annars svarar bara någon av oss.
Så fråga på! :D





Hoppade idag då,

Som sagt så hoppade jag idag. Det gick bättre än förväntat, hoppade bara två olika hinder några gånger för att känna på honom. Han blev inte fullt så taggad som jag hade trott, men det var väldigt roligt att hoppa med honom! :)

Tänkte bara höra med er om det är någon som är intresserad av att länka varandra på bloggarna ^^
kommentera isåfall eller maila [email protected]

Våran länk ser ni i menyn under "Länkar"




snälllla!

Bandit mår bra men han får inte komma hem förens onsdag kanske ennu senare! ):

Om jag får minst 3komentarer på detta inlägget kommer 5sanningar upp + bilder från tävlingen med Amanda och yumyum! ;)


~ Bloggen uppdaterad!

Nu har jag fixat en ny header och flyttat menyn neråt. 
Vad tycker ni ? :)
Bättre eller Sämre?


Vill ni ha fler bilder, då blir det fler bilder :3

Här får ni de sista bilderna från igår. :)
Idag så ska jag nog ta och försöka hoppa lite med Azzim för första gången! 
Uppdaterar mer sedan.


Åh, fy vad hemskt!

Tre föl dödade på en vecka

På tyska stuteriet Falkenhorst har någon dödat tre föl under en vecka. Ägaren Gwendolyn Gregorio har hittat fölen brutalt ihjälslagna i hagen.

I förra veckan hittades det första fölet dött i hagen med stora skador på kroppen. I måndags morse upptäcktes ännu ett dött föl, som fått ta emot våldsamma slag mot huvudet.

Ägaren anmälde händelserna till polisen, som inte var särskilt intresserade då det "bara handlade om hästar". Gregorio försökte på tisdagen att stalla in alla sina hästar, men hade inte tillräckligt med halm till hela flocken med avelsston och föl.

I går morse gjorde hon ännu en hemsk upptäckt - hennes mest dyrbara föl låg död i hagen med ett träspett rakt genom kroppen.
Polisen är fortfarande passiva i fallet enligt ägaren, som nu försöker få in sina hästar på stall.


~ Vem är så sjuk? Ett träspett genomn kroppen? asså fy f*n! :@


Vill du se bilder?- Varnar för känsliga personer.  Äckliga bilder... http://www.ridehesten.com/Heste-nyheder/SeNyhed/?ID=11585


källa: http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=794638



Två bilder från idag (:

Tyvärr så trodde faktiskt att pappa skulle få några bra bilder, men han tog 1 - 2 hundra bilder och 5 var användbara men inte bra.
Men jag lägger upp två ändå. 
En liten rejs-bild och en vanlig ^^
Vill ni ha de tre sista bilderna också? :)


snyggt

Måste säga att dom här sakerna är riktigt snygga från Hööks! Jag gillar tröjan men den är väldigt lik en Hv-polo tröja men om man bara vill ha en lite billigare fleece så varför inte, den är ju faktist snygg på samma gång! :)


Sen gillar jag även dom T-shirtarna Cecilia köpte från hööks men jag kunde inte hitta dom på hemsidan?


Åska när man rider? - Nej Tack!

Var ute och red för en liten stund sedan, pappa fotade och det var jättehärligt väder men lite blåsigt.
Kommer lägga ut bilder lite senare när jag duschat.
Men på vägen hem så hörde jag en liten åsk-knall ganska långt bort och började rida lite snabbare. Då helt plötsligt öppnade sig himlen och det fullkomligt öste ner. Jag blev drypande blöt på 30 sekunder och Azzim vägrade gå framåt, han bara ställde sig med rumpan mot regnet. Då ser man en blixt och någon sekund efter en hög knall. Azzim reagerade men inte så mycket som jag hade trott. 
Fortsatte till stallet, åskan var rakt över. Jag hann tänka, asså vad gör jag om han slänger av mig och skenar rakt ut i gatan?
Men det gick bra och vi tog oss hem, något skakis bara C:


Inte mycket

Kom nyss hem från stallet. Det fanns inte sådär jätte mycket att göra där när inte ponnyn står där )':
Jag tittade iaf på Jessica som red lite i hagen på en busig Starlight, och sen smörjde jag min sadelgjord och slängde ett träns.. Inte speciellt mycket alltså. När mamma kommer hem ska vi iaf ringa ner till Skara och fråga hur det är med honom!



Löfte brutet,

Sa ju igår att jag INTE skulle köpa några fler saker, vad gör man redan nästa dag?
Köper nya stigläder och ett regntäcke. Regntäcket var faktiskt nödvändigt eftersom Azzims andra är fodrat och han blir väldigt varm i det.
Tänkte bara säga att det troligen blir bidler idag istället, hyfsat bra väder så ska tvinga pappa att följa med och fota :)



Jag åker

Nu drar jag mig till stallet, jag har ju igentligen inte någon häst att pyssla och rida på men jag får vell göra andra nödvändiga saker som att smörja och tvätta täcken/schabrak. Sen när jag kommer hem ska jag lägga upp bilderna och göra dom två läxorna jag fick från skolan i veckan.. trist.

Jag och Lina, !


Lite mer info

Jag har ju inte så mycket att skriva om nu när jag inte har någon häst hemma.. Men vi ringde ner till Skara djurklinik igår och frågade hur det var med han och dom sa att han mådde bättre, han va pigg och glad och haltade inte lika mycket, dock ville dom inte att vi skulle hömta han innan Tisdag för att dom ville vara säkra att allt skulle funka. Lite tråkigt men samtidigt har han dte nog mycket bättre där just nu en hemma i en lerig hage aldrelss själv (:
Snart kommer det upp lite bilder från helgens tävling, mina favoriter! :D



~ regn, regn och mer regn..

Jag förstår inte hur mycket det kan regna, det började i morse och regnar fortfarande.
Var iallafall uppe i stallet för ett tag sedan och red Azzim. Det var jättehalt i paddocken och det gick inte speciellt bra.
Nu får vi hoppas att regnet inte håller i sig så pappa kan följa med och fota mig någon annan dag.
Tycker ni att ni påverkas i ridningen när det regnar?
Jag gör det iallafall, om man inte rider i manege då, jag koncentrerar mig inte lika bra och blir störd av regnet..
Jag gjorde en banner förut, väldigt enkel, men såhär ser den ut (:


Tävling i Loo

Idag åkte jag med kära Amanda från stallet ner till hopptävling i Loo! Blev en fin runda av dem tycker jag, synd bara att det plem två pet men det är sonnt som händer! Nu sitter jag iaf och redigerar lite bilder från dagens tävling och bildern kanske kommer upp någon gång! (: Här är iaf en bild men det är inte amanda som rider!


Jag får se om det blir någon mer uppdatering för nu ska jag iväg till en kompis och äta tacos! muums!



Skara djursjukhus!

sorry för dålig uppdatering.. Igår när jag kom hem från skolan åkte jag ut till stallet och möta upp Amanda för att se hur Bandit mådde. Jag tog in han från hagen och såg att han nästan inte alls ville stå på benet och när han gick försökte han lixom gå på "tån" typ. Vi ringde veterinären för det hade som sagt blivit mkt värre. Vterinären kom och tittadade igenom och ringde, och titta lite till och ja tillslut bestämmde vi oss för att åka ner till Skara djurklinik med han för att det kunde vara en skelettskada så det behövdes rönkas. Vi åkte ner och klockan var nu redan sju på eftermiddagen och vi var framme i Skara ca klockan åtta. Dom tog iaf och gav han morfin och började att leta efter felet, rönken visade iaf possetivt! Det var dom tur ingen skelettskada utan det var ett djupt sår som det rann ut sårmassa och såvätska :s
När klockan var tolv var vi nästan klara och Banditen fick stanna på Skara och hämtas hem på måndag eller Tisdag.. Lite tråkigt och ledsamt att lämna han därborta men där får han verkligen hjälpen han behöver ha och såret kan hålla sig rent och läka som det ska! (:



Detta blev det!

Hittade två jättesnygga tröjor, en lädertvål och så ett jättefint träns som jag bara inte kunde strunta i. (A)

här kommer bilder..
detta tränset, fast i svart!
en mörkblå tröja ;D
Vit tröja :)
och sedan sist, och minst, lädertvålen (:
Nu får Cecilia inte handla något mer alls, har slösat för j*vla mycket pengar nu asså!
Det regnar jättemycket nu så, tyvärr, blir det inga bilder idag utan vi får fota någon annan dag helt enkelt.
Ska upp till stallet snart och fixa i ordning allt och sedan får vi se vad som händer.


Hööks!

Hej allesammans :) Nu har åskan försvunnit och solen börjar faktiskt komma fram! (y) Nu ska jag in till hööks, ska köpa några tröjor och sedan kolla runt lite. Och jag som inte har några pengar (a) Uppdaterar vad jag köpte senare (:


Åska!

Nu åskar det något fruktansvärt här hos mig, och jag som trodde det skulle bli fint väder idag så pappa kunde fota mig *sadface*
Men vi hoppas på att vädret bättrar på sig, och isåfall kommer det massor med bilder senare idag.
C:

Godmorgon btw. :D




Vila idag

Tänkte bara slänga in ett litet inlägg innan jag lägger mig i soffan och kollar på House C:
Azzim får vila idag eftersom jag ridit honom 4 dagar i rad och ska rida dressyr imorgon också ^^
Imorgon följer pappa med och han ska ta kort, det kommer bli kul med lite bilder :]
Och så tillägger jag att ni borde kommentera så det blir minst 3 kommentarer på inlägget under detta,
vi vill väl alla se ett videoinlägg, right?




Uppdatering!

Åker ut till Bandit och ser hur det går för han, jag hoppas verkligen inte att det har blivit sämre en vad det var igår, åhh min lilla bubbi.. Har en videoblogg på mobilen också men jag vet inte hur man överför mobilfilmer till datorn så jag tar nog med kameran och filmar med, men då vill jag ha minst 3 komentarer på detta inlägget!  ANNNARS blir det ingen videoblogg :-o



Det trodde du inte va? C;

*~ Jag har jättedåligt självförtroende!
*~ Samtidigt har jag väldigt höga krav på mig själv.
*~ Gillar inte att shoppa, om det inte är hästgrejer!
*~ Jag är inte nöjd med mycket på min kropp.
*~ Dålig förlorare, minst sagt.


Vi får se

Som ni kanske läste i inlägget under så är Bandit halt och då har vi inte kunnat pröva någon sadel idag men vi kanske får se hur han är imorgon och sen får vi bestämma om vi ska prova något då ist :) såklart ska jag inte rida!


Det blev inte som planerat..

Kom till stallet och hittade en halt häst i boxen.. Amanda i stallet hade varit snäll och tagit in han och tvättat såren..Kan inte säga så mycket vad som har hänt för jag vet inte riktigt med förmodligen har Bandit fått stryk. Han har massor med sår där pälsen har försvunnit, ett ganska stort sår på benet, och ett sår/blåmärke på ljumsken, ett sår på höger fram, och ja, han haltar på höger bak också, inte så kraftigt att han inte kan gå men ändå så att man ser det tydligt. Stackars lilla ponny bus.. Om det ser värre ut imorgon så ringer vi vet men just nu såg läget ganska så stabilt ut trots skadorna!


Åh fina ponny bli braa!



Det gick superbra!

Jag red som sagt ut, red till vad vi kallar "kapar-ängarna" och red lite dressyr där.
Började i skritt att böja honom, rida volter, ått-volter osv. Värmde upp honom så i båda varven, sedan gick vi över i trav. Fortsatte med böjda spår men la även in tempoväxlingar och övergångar, så han skulle lyssna bättre.
Testade sedan galoppen där han blev ganska het men med mycket halvhalter så gick det jättebra. Sedan övergick jag till skritt igen där jag började med sidvärtsrörelser; skänkelviknigar, bakdelsvändningar och framdelsvändningar. Sedan flyttade jag honom i trav också, Avslutade med att få igenom honom i galoppen också. 
Kan inte säga annat än att det gick jättebra, jobbade i både skritt, trav och galopp. 

Har tyvärr inga bilder eftersom jag glömde kameran. Men ska fixa bilder så snart som möjligt. C:
men bjuder på en bild från en annan dag..




Torsdagen den 25 augusti

Fick reda på att mina sadlar har kommit! Så senare kommer det förmodligen en tjej ner till stallet och provar ut vilken sadel som kan passa Bandit, jag hoppas att det finns någon som passar. Jag hoppas att mamma kan komma hem från jobbet snart också så att vi kan åka iväg och köpa lite foder också.
Senare ikvälll berättar jag om hur det gick! :D



Klockan 14.20

Hallojsan! :)
Tänkte bara uppdatera att idag, om någon timme, ska jag upp till stallet och har bestämt att det blir en tur ut idag. Mamma går med och förhoppningsvis tvignar jag henne att ta några bilder också! (:

Uppdaterar mer sedan!

En bild från i Söndags när Azzim kom! (:



Fotbollslaget

Det fick bli en uteritt idag! När jag kom till stallet så tog jag fram alla mina saker och började att smörja dom. Älskar verkligen nysmörjade saker, allt är så rent och mjukt! Efter min lilla smörjning tog jag in både Bandit och Oskar, jag ställde in Oskar i boxen så han fick äta lite hö och sen började jag att borsta min lilla ponny. Red i hackamore idag för jag skulle ändå bara ta en sväng i skritt så jag orkade inte tränsa och hålla på. sen red jag iaf en sväng i hagen och bort till NÄL där det var ett gäng fotbollspelare som spelade fotboll och det va inte super lätt att sitta kvar på ponnyn när han blev lite småskraj när dom sköt på bollen och skrek som galningar.. haha det var en som spelade fotboll som skrek till resten utav laget "EYY KOLLA, EN HÄST!" haha..
Jag han tyvär inte att åka och kolla på någon hoppträning idag..
Och imorgon ska jag förhoppningsvis åka till Brätte haga!



bara så ni vet

Blev inget brätte haga idag då mamma och pappa var på IKEA... Men nu drar iaf jag till staller och bara rider en liten sväng, jag kör på mjukisbyxor och något annat mysigt! Kanske åker till ridklubben och tittar på lite hoppträningar senare ikväll. Jag har faktist inte bestämmt mig ennu (: Annars höres vi ikväll!


Ville bara att intresse klubben skulle anteckna..

att jag har skit ont i nacken, fast jag är ganska van vid att ha det.
Men nog pratat om detta. 
Kom hem från stallet för en stund sedan. Har suttit och kollat igenom några bilder som pappa tog, synd bara att det blev 3 stycken användbara av typ 50. ^^,

Det gick iallafall bra idag, jag börjar lära känna honom mycket bättre och vi jobbar mer med varandra istället för emot varanda. 

Imorgon blir det förhoppningsvis en tur ute med Rebecca, men om hon inte kan så får han en vilodag imorgon.
en bild delar jag med mig till er (;





Bara ett litet inlägg!

Lite senare åker jag,pappa och mama till Brätte haga (en hästaffär) och ser om dom möjligtvis säljer fodret som jag ska ge Bandit, jag får se om jag hittar något annat! Mer uppdatering senare!



Ullared!

Nu är jag hemma från Ullared. Köpte bara tre saker men det var ändå roligt att vara där oh titta på allt skit som finns! ;]  
Ska snart till stallet. Blir ett dressyrpass idag och idag ska jag försöka få igenom honom ordentligt eller iallafall försöka hitta hans "knappar". En utvärdering kommer sedan.
De tre sakerna jag köpte var en lila tröja för 85 kr (:
En sadelgjord med "ull" - Azzim får lätt skav och hans nuvarande sadelgjord är fruktansvärt klumpig, så det är värt ett försök. (99kr)
Och sist men inte minst ett jättegulligt fleece täcke. (125kr)


Internet fungerar igen!

Nu har äntligen internet kommit igång igen och jag kommer kunna uppdatera bättre igen. Tycker det är väldigt roligt att vi redan har 30 unika besökare efter två dagar, om det är något ni saknar eller något önskemål om vad vi ska skriva om så kommentera!
Idag så var jag helt ensam i stallet, lite ödsligt faktiskt;) men ändå härligt! Red azzim i padocken idag igen och känner nu redan från början att vänster varv kommer vara svårare än höger.
Måste sova nu eftersom jag ska till Ullared tidigt imorgon, får se om jag hinner slängs in ett inlägg innan jag åker, men annars kommer sett ett när jag kommit hem. :)


Dressyr träning 23 Augusti

Dressyr träningen idag gick skit bra! Det var jag som red idag och inte min tränare för hon kunde inte idag :) Men jag är glad att jag red för han var helt underbar! Ända från att jag gick in i ridhuset till att jag gick ut prestrerade han till 100%. Det var sjukt jobbigt för både mig och Bandit idag och vi jobbade mycket med höger galoppen och han var så fiiin, han lyssnade jätte bra och var så lugn och fin. Detta kommer jag leva länge på,hihi.
Efter träningen åkte vi vidare till jumpinn och så tittade och mätte en tjej bandit över ryggen vilken sadel som skulle kunna passa. Så i veckan kommer förhoppningsvis en sadel som passar! :D




Svar på kommentar

Hej Sandie! C:
Ja, det är underbart att ha häst och din mamma har helt rätt. Det är svindyrt.
Sedan är det väldigt mycket ansvar också. :]
Du kanske kan vara medryttare på är ponny/häst några dagar i veckan istället? - det är också underbart :D



Inhandlat igår

Här kommer inlägget jag lovade om vad jag köpte igår,
haha det är så roligt att handla! :D
ett gulligt schabrak från hööks :)
en luva från Lantmännen för bara 55 kr!



reflextäcke - storlek M (börjes 175kr)



reflexer till benen (börjes 2-pack för 20kr)



KRAFFT mineraler



Och så sist med inte minst mina stigbyglar (börjes 700kr) och sporrar (ridsport 39kr)





Snyggt Träns!

Detta tränset från Hööks är verkligen underbart fint!
~ Eftersom Azzim är väldigt het ute så funderar jag på om det kan vara en bra lösning. Men time will tell. Så det blir isåfall ett senare inköp.


Paddock idag!

Skulle egentligen ha uppdaterat mer igår kväll men vårat internet fungerade inte då och fungerar inte nu heller, jag är ansluten till min grannes nät.
~ Lite senare idag ska jag upp till stallet och rida Azzim. Blir en stund i paddocken idag igen, behöver känna på honom lite till. Efter alla bus igår så känner jag att jag ska vara i paddocken någon dag till.

Annars då, snart kommer det upp ett inlägg med de sakerna som jag köpte igår. Mina stigbyglar och sporrar har torkat helt nu och ska snart till stallet för att användas första gången! Och imorgon blir det en tur till Ullared!


Dressyr träning imorgon!

Imorgon blir det dressyr träning! Jag tränar varje tisdag och imorgon ska min tränare rida Bandit för andra gången! Jag tycker verkligen det är super när ens tränare kan hoppa upp och rida lite om man tycker att det inte riktigt går framåt, och dom kan hjälpa en mycket bättre när dom vet hur hästen fungerar! Eller vad tycker ni?


Juste, efter träningen imorgon åker jag iväg med Bandit till Jumpinn och tittar sadel!



Det fick bli en liten sväng

Det blev en sväng ute i skogen med stallkompisen Jessica! Vi red en skogsväg så det blev mest skritt och lite trav. Han skötte sig jätte bra dock var han väldigt seg men det kan jag ha förstående för då jag inte tror han har sovit så bra inatt för det åskade och sen på dagen idag har det varit väldigt varmt.

Ble ingen film idag för mobilen laddade ut! men jag lovar att det kommer!


Första ridpasset

Red Azzim för första gången idag, eller ja, har ridit honom en gång innan när jag provred. Så vi säger red Azzim för första gången sedan han kom.
Det gick sisådär. I början var han väldigt tittig och konentrerade sig väldigt mycket på allt som hände runt omkring honom. Men i slutet lossnade det och han började söka sig neråt. Det kändes jättebra, jag känner honom ju i princip inte alls.
Och hän är ju för söt lille pållen, står verkligen och njuter när man ryktar! Jag känner att vi verkligen kommer trivas ihop!
haha!
Har tyvärr inga bilder, men såfort jag hittar någon som kan fota så kommer det! C:


Blinga dina stigbyglar!

Eftersom vi innan skrev ett inlägg om att man kan spraymåla sina stigbyglar så tänkte jag visa när jag gjorde det.
Jag åkte först in och köpte ett par nya stigbyglar och ett par sporrar. För min del ble det Kwick Out men man kan ta vilka man vill egentligen, i metall då. Köp även en sprayfärg i färgen du vill ha.
Sedan tejpade jag "gummi"plattan över och under..



Sedan är det bara att spraya.

Resultat:


Ville bara tala om att jag är..

Hemkommen från första dagen på gymnasiet. Men nog talat om det, haha jag ville bara att ni skulle veta lixom ;)

Idag blir det antingen uteritt eller ett dressyrpass i padocken, jag har faktist inte bestämmt mig ennu..Jag hade tänkt att lägga upp ett litet videoinlägg här, jag vet dock inte vad jag ska filma med kanske någon liten film från hästryggen eller något, haha även fast jag tror att dom flesta som läser bloggen redan vet hur det serut uppe på hästryggen så ja..


tips!

Tänkte ladda upp med ett snyggt utrusingstips som man kan spara lite extra pengar på!
Köp dig ett par billiga stigbyglar och ett par billiga sporrar och spraya dom i vilken färg du vill! :D

stigbyglar-200kr?
sporrar-99kr
sprayfärg ca 200kr
totalt: 500kr


Eller så kan man välja det dyrare alternativet, färgade stigbyglar + sporrar från Jin. Turkosa kostar runt 2000kr.


ett smart sätt att piffa upp utrustningen lite! :) - plus att det är mycket billigare att göra egna!
jag har sprayat mina!


Sadek provning ´ala tisdag!

Sadlar, det finns sadlar i mängder. Och jag är verkligen inget proffs på sadlar men jag vet att min inte passar längre, den är ful, äcklig, billig, haha det säger vell allt? Nu på Tisdag tänker vi ialllafall åka ner med Bandit till Jumpinn och så ska en tjej få titta på vilken storlek som möjligtvis skulle kunna passa min ponny och sen ska hon ta hem lite sadlar och prova! Det kommer bli en hoppsadel och just nu lutar det mot en Santa Cruz ´Celine.

Har ni ridit i den, är den skön? :)


Julklapp kanske

Något som jag ska önska mig i julklapp, (haha) är detta!

1. Sprenger stigbyglar
2.Kingsland väst
3.HV-polo schabrak
4. ANIMO RIDBYXOR♥


Jag tävlar om ett schabrak!



Vad tycker du?

Min ponny är verkligen extremt pigg det är inte att att han är pigg bara för att man rider utan man kan förklara att han är "vaken" väldigt vaken. Ibland vill jag bara att han ska tagga ner lite och därflr funderar jag att prova att börja ge att Hippo bas harmoni är det någon utav er som använder sig av detta fodret? Hur tycker ni att det är, funkar det?



Hoppning 21 augusti

Har jobbat hela dagen idag och det är därför min uppdatering har varit ganska så kass. Efter jobbet drog jag ner till stallet med moppen och mötte upp min stallkompis Amanda, vi började att bygga fram lite hinder i paddocken och byggde en liten bana. Hoppningen idag gick så sjukt bra, det va inga konstigheter, utan han bara körde sitt rejs, har aldrig kännt mig såhär trygg på han i hoppningen förut så jag är verkligen nöjd. Det är detta vi verkligen har väntat efter, en häst som faktist drar mot hindra och vill hoppa! , inte en häst som backar av och är rädd och stannar på varje hinder eller lättaresagt varje bom(?)
Provade även att hoppa med det nya bettet idag, vilket var ett eggbett med gummi! Funkade också jätte bra, det känns som jag verkligen fick tillbaka honnom lite mer!



Blev inga bilder från idag men här fick ni några från en annan dag! :)


~ Azzim installerad!

Det gick jättebra när Azzim kom! Han var lite nervös men det gick över efter en liten stund. Först fick han stå i boxen en liten stund innan vi släppte ut honom i en hage. 
Här är några bilder på honom, är han inte fin? :')

Vill ni se fler bilder?








Stigbyglar

Ska köpa nya stigbyglar och funderar lite kring vilka de ska bli.
Kwick out och sprengers ledade är två stcken som jag fastnade för. Tror det kommer bli kwick out eftersom jag verkligen älskar de färgade stigbyglarna, och eftersom det inte är så mycket gummi på, så kan man färga dom ^^
Men vad har ni för stigbyglar, och vad tycker ni om dom?

Något jag bara måste dissa är Soft up stigbyglarna. De är verkligen fruktansvärda, enligt mig? Sååååå plastigt!


Stor dag imorgon ^^

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig, imorgon är en stor dag. Det är nämligen så att Azzim kommer imorgon vid 13 tiden och innan dess ska allt upp till stallet. Kommer bli jätteroligt! Fast nervöst!

Så mer uppdatering kommer imorgon och förhoppningsvis även bilder!


Cecilia & Azzim

Här kan du läsa om Cecilia & Azzim.
Cecilia Hanson heter en av de två tjejer som "driver" denna bloggen. Jag är 16 år ung (^^) och bor i Onsala, som ligger några mil söder om göteborg. Just nu går jag inte något gymnasium eftersom jag har bestämt mig för att hoppa av teknikprogrammet på aranäs.
Man skulle kunna beskriva mig med ett ord; det ordet skulle isåfall vara hästnörd. Har inte haft möjligheten att ha egen häst men nu har jag en foderponny som heter Azzim. Tävling är inte något som jag prioriterar men jag hoppas på att komma ut och tävla lite efter att jag lärt känna Azzim.

Azzim är en 16 eller 18 år gammal d-ponny på 147,7. Anledningen till att ägaren inte vet hur gammal han är är att han förut har blivit vanvårdad och de visste inte vilket år han var född. Azzim har ett väldigt speciellt utseende, han har nämligen en medfödd missbildning som innebär att hans ena öra är ihopväxt på toppen.


Paulina & Bandit

Mitt namn är Paulina saarela och lilla jag bor i en liten stad nästan precis under Vänern. Jag är 16 år gammal och fyller redan 17 i Mars. Jag är som alla säger en hästtokig tjej och mitt liv handlar bokstavligt bara om hästar. Nu iår börjar jag gymnasiet i estetik-media med specialidrott vilket gör att jag faktist får lite extra tid för hästarna i skolan. Påtal om häst så har jag en helt egen ponny vars namn är Bandit. Bandit fick jag julen 2010 som en liten julklapp (fast jag köpte han faktist själv) när jag först fick hem Bandit var han ganska så oryttinerad liten ponny bus som inte gjort så himla mycket i sitt liv. Vi började hoppträna lite i en hoppspecialgrupp på min ridklubb vilket har resulterat i både glädje och tårar. Men nu det senaste har vi satsat på dressyren och tränar nu regelbundet dressyr. Nu när dressyren sitter okej har hoppningen också börjat gå mycket bättre och vi har börjat tävla lite lokalt men mitt mål är att tävla regionalt på min fina ponny ♥
Nu vet jag inte riktigt mer vad jag ska skriva med ni får såklart fråga om ni undrar något, och mer info om Bandit kommer upp allt eftersom!


Välkommen till min nya blogg!



RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på http://www.designadinblogg.se - Redigerad av Cecilia Hanson